Woningaanbod

Comfortabel en energiezuinig wonen in het centrum van Spijkenisse. Dat is wonen in Centrumpoort. Centrumpoort markeert de oostelijke entree naar het centrum van Spijkenisse. Verdeeld over meerdere bouwblokken ontwikkeld Haagsebaan Vastgoed op deze locatie in totaal 222 appartementen waarbij zowel huur- en koopappartementen worden gerealiseerd. Centrumpoort is de overkoepelende naam van meerdere deelplannen. Aan het Kolkplein zijn 3 appartementengebouwen ontworpen: 96 huurappartementen, 36 koopappartementen en 18 koopappartementen. Aan de van Houtenstraat (andere zijde van de Doctor J.M. Den Uyllaan) zijn 2 appartementengebouwen ontworpen. Momenteel is nog niet bekend of dit koop- of huurappartementen worden. Lees hieronder meer over de appartementengebouwen van Kolkplein!

Welke woning je ook kiest, ze hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn zeer energiezuinig, en daarmee voorbereid op een duurzame toekomst.

situatie tekening
Fase 4+5: Van Houtenstraat - Verwacht in de toekomst Fase 3: Kolkplein - 36 koopappartementen - Verwacht in de toekomst Fase 2: Kolkplein - 18 koopappartementen - Startverkoop zomer 2023 Fase 1: Kolkplein - 96 huurappartementen - Start verhuur zomer 2023

Fase 4+5: Van Houtenstraat - Verwacht in de toekomst

Fase 3: Kolkplein - 36 koopappartementen - Verwacht in de toekomst

Fase 2: Kolkplein - 18 koopappartementen - Startverkoop zomer 2023

Fase 2 van het project Centrumpoort bevat 18 koopwoningen in het midden klassement. Hier wordt een kleinschalig appartementen complex gebouwd om fijn te wonen, je kent al snel iedereen die rondom je woont. Het is de verwachting dat in de zomer van 2023 de verkoop van start gaat! De woningen zijn tussen 70m2 en 103m2 en worden uitgerust met duurzame installatietechnieken om een energie neutrale woningen te realiseren.

De voordelen van wonen in Kolkplein:

 • Energie neutrale appartementen
 • Ruim balkon van ca. 10m2
 • een terras met tuin op de begane grond
 • Berging van min. 5m2 op de begane grond
 • Optie om de woonkamer te vergroten bij enkele woningtypes (4-kamer appartementen)

Klik hier voor meer informatie

Fase 1: Kolkplein - 96 huurappartementen - Start verhuur zomer 2023

Fase 1 van Kolkplein is officieel gestart met de bouw. De eerste prognose is dat in begin 2024 de appartementen klaar zijn voor bewoners om in te trekken. Hierdoor wordt verwacht in de zomer van 2023 te starten met de verhuur van de appartementen. Er is een ruim aanbod van appartementen beschikbaar.

De voordelen van wonen in Kolkplein:

 • Energieneutraal gebouw
 • appartementen van ca. 60-135m2, voor iedereen wat!
 • Elke appartement heeft een eigen balkon
 • berging op de begane grond en in de woning
 • gemeenschappelijke daktuin
 • Parkeergarage onder het gebouw
 • Luxe sanitair
 • Complete keuken

ben je geïnteresseerd in een huur appartement? Ga hier naar de website van De Rentmeester en schrijf je in!

Fase 1: Kolkplein – 96 Huurappartementen

In de eerste fase van Centrumpoort worden 96 vrije sector huur appartementen gerealiseerd. De appartementen van fase 1 variëren in woonoppervlak tussen ca. 60m² en 136m² en hebben allen een royaal balkon en tevens een gezamenlijke daktuin bovenop de parkeervoorziening. De bouw is 24 juni 2022 gestart en de verwachting is dat de verhuur van de woningen in het derde kwartaal van 2023 zal plaatsvinden.

Klik hier voor meer informatie over de huurappartementen

Binnenkort komen hier de plattegronden online!

Fase 2: Kolplein – 18 Koopappartementen

In het tweede koopappartementencomplex worden 18 woningen gerealiseerd welke variëren in woonoppervlak tussen ca. 70 m2 en 103 m2. Elk appartement beschikt over een royaal balkon of een terras met tuin, op de begane grond zijn privé bergingen. Het appartementengebouw telt 4 verdiepingen met op elke woonlaag 4 woningen. De woning is voorzien van de duurzame installaties wat resulteert in een energie neutrale woning, complete keuken en luxe sanitair. Dit alles vormt gezamenlijk een unieke woonervaring in een kleinschalig appartementencomplex.

Bekijk hier de concept plattegronden!

Fase 3: Kolplein – 36 Koopappartementen

Het eerste koopappartementencomplex bestaat uit 36 woningen welke variëren in woonoppervlak tussen ca. 78 m2 en 93 m2. Elk appartement beschikt over een ruim balkon. Op de begane grond is een inpandige stallingsgarage, gezamenlijke (fiets)berging en een gezamenlijke huiskamer gelegen. Het appartementengebouw telt 4 woonlagen met op elke woonlaag 9 woningen.

Bekijk hier de concept plattegronden!